افشين قطبى پيش از ترك ايران: منتظرم باشيد ، دوباره بر می گردم
خبرگزاری پرسپولیس : او شايد تنها كسى بود كه هنگام بدرقه اش، مردم نامش را فرياد زدند و برايش اشك ريختند. درست مثل همان روزى كه به استقبالش رفته بودند. خيلى زودتر از آنچه فكرش را مى كرديم، قطبى چمدان خاطرات روزهاى زشت و زيبايش در وطن را بست و رفت تا در ذهن آشفته فوتبال ايران و پرسپوليس جاودانه بماند. او البته قبل از رفتن و در حالى كه اشك در چشم هايش حلقه زده بود قول ديگرى به هوادارانش داد: «مطمئن باشيد خيلى زود دوباره به ايران برمى گردم.»
شما تنها كسى بوديد كه حتى موقع جدايى از فوتبال ايران مورد حمايت مردم بوديد و حتى آنها براى شما اشك ريختند.
روزى كه به ايران آمدم لحظه بسيار قشنگ و احساسى بود. الان هم كه ايران را ترك مى كنم، خيلى سعى مى كنم جلوى اشك هايم را بگيرم اما با ايران خداحافظى نمى كنم و اطمينان دارم كه رفتنم خيلى كوتاه است. در اين مدت مردم تمام عشق و احساس خودشان را به من دادند و آنها را خيلى دوست دارم.
ولى همين مردم مى خواستند كه شما در پرسپوليس بمانيد.
از همه آنها ممنونم. لطف و حمايت آنها بود كه كار ما براى قهرمانى به سرانجام رسيد. آنها هميشه در كنار ما و يار و ياورمان بودند. از شادى آنها به خاطر قهرمانى و تلاش همه پرسپوليسى ها خوشحالم و حتى از على پروين هم ممنونم كه در بازى با سپاهان با قلب بزرگش به ورزشگاه آمد و به قهرمانى پرسپوليس كمك كرد. خوشحالم كه توانستم انرژى مثبتى در فوتبال ايران به وجود بياورم.
حالا كه همه چيز تمام شده تصميم نداريد دلايل اصلى رفتن تان را بگوييد؟
فكر مى كنم بهتر است در موردش صحبت نكنيم. پرسپوليس بايد با تيم هاى بزرگ آسيا بازى مى كرد و اين كار، امكانات، فرهنگ و شرايط خاصى را مى خواست اما شايد فوتبال ما در حال حاضر نمى توانست آنها را برآورده كند. من انتظارم خيلى بالا بود. چون اگر مى خواستم بمانم، بايد پرسپوليس را قهرمان آسيا مى كردم ولى نمى خواستم حرف قهرمانى را بزنم و نتوانم به آن عمل كنم.
ولى حالا همه مى گويند قطبى از ترس شكست و از دست رفتن محبوبيت اش پرسپوليس را ترك كرد.
شايد بعضى ها فكر كنند من اين تصميم را از روى ترس گرفتم ولى خودم معتقدم كه تصميمم كاملا شجاعانه بوده. اول فصل گفتم پرسپوليس را قهرمان مى كنم و خوشبختانه با كمك باشگاه و هواداران توانستيم قهرمان شويم اما براى قهرمانى در آسيا شرايط مختلفى وجود داشت و كار خيلى سخت تر بود. تيمى كه مى خواهد در آسيا موفق باشد بايد از همين امروز كارش را با قدرت آغاز كند. من هم چون دوست نداشتم در كارم از هدفم كوتاه بيايم، به خاطر خستگى ام از پرسپوليس جدا شدم.
گفته بوديد كه يكى از دلايل جدايى تان مشكل خانوادگى بوده.
اين هم يكى از مشكلات بود ولى همه آن نبود. ما واقعا خسته بوديم، بعد از سه جام جهانى و حضور در بازيهاى آسيايى و باشگاهى مختلف واقعا نياز به استراحت داشتم. تصور مى كنم اين روزها ديگر آن انرژى لازم براى كار كردن در پرسپوليس را نداشتم.
نقش شما در قهرمانى پرسپوليس غيرقابل انكار است... نمى خواهيد حداقل در جشن قهرمانى تيمى كه خودتان قهرمانش كرده ايد حضور داشته باشيد؟
دوست دارم در اين جشن باشم و اگر خيلى از ايران دور نباشم شايد در جشن قهرمانى شركت كنم.
براى ادامه فعاليت، ديگر به فوتبال ايران برنمى گرديد؟
صد در صد به ايران برمى گردم. مطمئن باشيد تنها باشگاهى كه حاضرم در ايران با آن كار كنم پرسپوليس است. هر مربى يا بازيكنى با يك بار حضور در پرسپوليس، براى هميشه پرسپوليسى مى شود.
در مدتى كه در ايران بوديد، بارها از مطالبى كه در مورد شما در مطبوعات مطرح مى شد گله كرده بوديد... هنوز نمى خواهيد به آنها پاسخ بدهيد؟
تمام مدتى كه در پرسپوليس بودم سعى كردم با همكارانم در كادر فنى و بازيكنانم رابطه اى نزديك داشته باشم. هميشه مى خواستم مشكلات آنها را بدانم و سنگ صبورشان باشم اما نمى دانم چرا بعضى ها نوشتند كه من نتوانستم به خوبى با بازيكنانم رابطه برقرار كنم. البته ديگر به اين چيزها فكر نمى كنم چون نمى خواهم ذهنم را خراب كنم.
تلخ ترين روزى كه در پرسپوليس داشتيد، چه روزى بود؟
هيچ روز تلخى در پرسپوليس نداشتم و تمام روزهايم شيرين بود چون تمام شادى هاى من در كنار مردم ايران بود و فكر مى كنم نتيجه اى هم كه با پرسپوليس گرفتيم به لطف همين مردم و هواداران بود.
با توجه به شرايط فعلى و پيشنهاد خود شما به باشگاه، به احتمال زياد حميد استيلى در پرسپوليس جايگزين شما مى شود.
حميد كاپيتان و بازيكن خوب پرسپوليس بوده و انگيزه هاى مثبت زيادى دارد، فكر مى كنم او مى تواند يك مربى باتجربه و با كيفيت براى پرسپوليس باشد. البته گزينه هاى ديگرى هم هستند كه من به باشگاه پيشنهاد داده ام.
پرسپوليس فصل آينده كار بسيار سختى دارد... فكر مى كنيد حميد استيلى اين توانايى را دارد كه پرسپوليس را به موفقيت برساند؟
اميدوارم پرسپوليس هميشه موفق باشد و بدون شك همين طور مى شود. بهترين هواداران دنيا از پرسپوليس حمايت مى كنند و مى توانند حتى در آسيا قهرمان شوند. من هم به آسمان نگاه مى كنم و آرزو مى كنم پرسپوليس موفق باشد.
فصل آينده در كدام تيم مربيگرى خواهيد كرد؟
بعد از ۷ سال حضور مداوم در فوتبال فعلا تصميم دارم براى تعطيلات و استراحت ايران را ترك كنم. دنبال اهداف بزرگترى در فوتبال هستم و انگيزه بالايى براى اين كار دارم. البته هنوز تيم آينده ام مشخص نيست. با چند باشگاه صحبت كرده ام ولى به نتيجه قطعى نرسيده ايم اما مى خواهم در كشورهاى ديگر فوتبال بين المللى را تجربه كنم.
گفته مى شود با چند بازيكن ايرانى براى حضور در تيم جديدتان صحبت كرده ايد؟
صحبت نكرده ام ولى با توجه به با كيفيت بودن بازيكنان ايرانى صد در صد اين كار را خواهم كرد.
پرسپولیس نیوز

Bookmarks